Kmetija ŠTIRN

Naša kmetija se nahaja v vasi Suha pri Predosljah v bližini Kranja. Ukvarjamo se s pridelavo in predelavo zdravilnih zelišč in zelenjave na  naravi prijazen način.

 

Iz zdravilnih zelišč izdelujemo zeliščne sirupe in  limonade različnih okusov (tudi brez dodanega sladkorja).
 

  • Okusi sirupi:  ingver, Zdravko, žajbelj, meta in bezeg,

  • Okusi limonade: ingver, zdravko, meta, bezeg.
     

Naši zeliščni sirupi so izdelani po receptih naših babic iz naravnih sestavin. Lahko jih uporabimo za pripravo čaja ali kot osvežilne napitke, lahko pa so tudi odličen dodatek različnim sladicam in koktajlom. Redčimo jih v razmerju 1:7. Zelišča za naše sirupe pridelamo sami na naši kmetiji, kjer ne uporabljamo fitofarmacevtskih sredstev, ali pa jih naberemo v neokrnjeni naravi. Ingver in limone so iz ekološke pridelave.

V letu 2017 in 2018 smo na Ocenjevanju sadnih sokov in pijač v Gornji Radgoni za tri zeliščne sirupe: Ingver, Ingver brez dodanega sladkorja in Zdravka, prejeli Veliko zlato medaljo.

Iz hokaido buč izdelujemo okusen zelenjavni namaz Bučko, nepekoč in pekoč, za katerega smo leta 2017 na ocenjevanju Dobrot slovenskih kmetij na Ptuju prejeli Znak kakovosti. Glavna sestavine so doma pridelane hokaido buče, čebula in česen.

Iz muškatnih buč in jabolk izdelujemo okusno domačo marmelado. Na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju smo prejeli zlata priznanja za naše marmelade:  Bučka z ingverjem, Bučka s pomarančo in Bučka z bezgom. Leta 2017 smo za Bučko s pomarančo prejeli tudi Znak kakovosti. Poleg nagrajenih marmelad izdelujemo še Bučko s cimetom in Bučko z meto. Vse naše marmelade so izdelane iz 120 -140 g sadja na 100 g končnega izdelka in vsebujejo samo 15 % dodanega sladkorja. Osnovna surovina domače marmelade "BUČKA" je muškatna buča, ki ji dodamo jabolka. 

 

Več o nas >>>

V vročem poletju, ki prihaja, se boste lahko z našo metino limonado osvežili tudi na izbranih prodajnih mestih Automatic servisa po vsej Sloveniji na kar smo zelo ponosni. Našli jo boste v AS avtomatih pod njihovo blagovno znamko.
UŽIVAJ DRUGAČE, PIJ DOMAČE!

Aktualne novice

2. oktober 2019
Slastni recepti za bučno juho, zavitke in bučno marmelado

Slastni recepti za bučno juho, zavitke in bučno marmelado

Nekaj naših slastnih receptov za bučno juho, bučne zavitke in bučne marmelade lahko najdete v reviji Pomagaj si sam, ki je izšla prejšnji teden.
Uživaj drugače, jej in pij domače!27. avgust 2019
Automatic servis

Automatic servis

Ponosni smo, da se z našo metino limonado lahko odžejate tudi na prodajnih mestih Automatic servisa po vsej Sloveniji! Hvala AS! 😅

26. avgust 2019
Photos from Kmetija ŠTIRN

Photos from Kmetija ŠTIRN's post

Pa jih imamo 😊 vsa letošnja priznanja, ki smo jih danes prejeli za naše zeliščne sirupe na kmetijskem sejmu Agra v Gornji Radgoni!😀
www.kmetija-stirn.si

23. avgust 2019
Štacunca

Štacunca

Kmetija ŠTIRN shared a post.

Hitri kontakt

Kmetija ŠTIRN
Suha pri Predosljah 56, 4000 Kranj, Slovenia
Telefon: 041/790-303

Povpraševanje